Over Tjoys

anneke durlinger nlp trainer tjoysAnneke Durlinger-van der Horst

Vanaf 1995 werk ik vanuit mijn eigen praktijk : Tjoys training, coaching & consulting.

Tjoys in zijn kern staat voor levensvreugde. Het woord ‘tjoys’ staat in zijn geheel voor keuze. En als een rode draad is verweven in tjoys: toy dat voor mij staat voor spelen, spelenderwijs. In een opwelling ontstaan en tegelijkertijd zo kloppend voor mij.

Ik nodig je uit mijn verhaal te ontdekken in de volgende kernwoorden:

Levenszin
Potentieel
Creeren van keuzemogelijkheden
Vergroten van levensvreugde
Vertrouwen
Schaduwen zien in het licht van de zon
Inspirerend
Helend
Congruentie
Flexibiliteit

Mijn missie
Vanuit het perspectief van de kolibrie, die met kleine druppels water uit zijn mond bijdraagt aan het blussen van brand in het tropisch regenwoud: Ik doe mijn deel. Vanuit het hart van de persoon, die (ook al lijkt het onbegonnen werk gezien de vele zeesterren op het strand) zachtaardig de zeester terugbrengt naar het water: Een verschil makend voor dit zeesterretje. Vanuit mijn kernvraag: Hoe kan ik mezelf verbeteren ten behoeve van de wereld, ten behoeve van anderen. Hoe kan ik bijdragen aan ecologisch verantwoorde ontwikkelingen in de wereld, hoe klein (in termen van wereld) of hoe groot (in termen van de persoon).

anneke durlinger fellow member trainer IA-NLP

 

TRAINEN
met je hoofd in de wolken
je hand op je hart
je voeten op de grond

De basis van waaruit ik werk
Ik zie NLP als ‘inner human resource management’. Vanzelfsprekend is daarbij vertrouwen in de kwaliteiten en het potentieel van mensen. De nlp-vooronderstellingen heb ik tevens geadopteerd als mijn persoonlijke overtuigingen. (zie Signalement NLP onder artikelen)
Tevens ga ik uit van

  • de aanname “problemen doen zich pas voor als je de hulpbronnen hebt om ze
    op te lossen”
  • het idee: ‘zorg voor het grote geheel, door aandacht voor het kleinste detail’
  • de zin achter gebeurtenissen, als verrijking voor je persoonlijke leven
  • ecologisch gezonde oplossingen.

NLP-trainer, procesbegeleider en coach.
Met mijn hoofd in de wolken, mijn hand op mijn hart en mijn voeten op de grond werk ik als trainer, procesbegeleider en coach voor uiteenlopende organisaties. Het beleven van de gewenste verandering ten behoeve van grotere alignment staat voor mij daarbij centraal.
Ik ben Fellow Member Trainer IA-NLP. En verzorg vanaf 2016 de internationaal gecertificeerde NLP-trainerstraining IA-NLP (20 dagen en 10 avonden)

Sedert 1995 ben ik als NLP-trainer verbonden aan het Instituut voor Eclectische Psychologie te Nijmegen (IEP), verzorg samen met mijn collega’s daar o.a. de practitionersopleiding, nlp voor trainers, logische niveaus en rollen in begeleiding, werken met overtuigingen in groepen en teams, metaprogramma’s in interactie. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de master-practitionersopleiding van het IEP. Zie de verschillende trainingen.

In 1997 en 2012 was ik betrokken  bij de master-practitionersopleiding aan de NLPU Santa Cruz. Als quest faculty member heb ik daar de master-practitioners onder andere getraind op het gebied van metaprogramma’s. Daarnaast heb ik daar zowel bij de trainersopleiding als de master-trainersopleiding geassisteerd.

Auteur
In augustus 2011 verscheen: Handboek voor trainers, stappen ter verrijking. Zie Handboek voor trainers

In 2005 verscheen: Voorbij je eigen wijze. Effectief communiceren met metaprogramma’s in professionele relatie. Dit boek heb ik samen met mijn vriend en collega Guus Hustinx geschreven. Zie Voorbij je eigen wijze

Ook op dat gebied verzorg ik regelmatig training en begeleiding voor teams.

Ik werk nu aan mijn derde boek: Groupmindfulness. How to orchestrate a group into a symphony.

Mijn achtergrond
Naast de NLP-practitionersopleiding, de masterpractitioners-opleiding ben ik binnen het IEP opgeleid en gecertificeerd als NLP-trainer. Bij de NLP-university te Santa Cruzvan Robert Dilts en Judy Delozier heb ik modeling en epistemology gevolgd en de trainersopleiding.

Experience is the ultimate teacher.
Ik heb bij vele (NLP-)trainers door de jaren heen workshops gevolgd: Yoka Brouwer, Richard Bolstadt, Michael Caulgrass, Judith Delozier, Lucas Derks, Robert Dilts, Gene Early, John Grinder, Michael Grinder, David Gordon, Stephen Gilligan, Lee Glickstein, Tim Hallbom, Bert Hellinger, Jaap Hollander, Inge Land, Janet Konefall, James Lawly, Robert McDonald, Anneke Meijer, Suzi Smith, Penny Tompkins, Lutz Wezel, Barbara Whitney. Ik ben dankbaar voor de vele kruisbestuivingen.

Yoga, chi neng chi gong, t’ai chi, wandelen in de natuur en tuinieren in de tuin zijn andere inspiratiebronnen.

Aan het begin van mijn loopbaan heb ik HBO Arbeidsmarktpolitiek en Persooneelsbeleid, de VO Casework gevolgd. Daarbij was ik werkzaam in uiteenlopende HRM-functies zoals: personeelsadviseur, arbeidsconsulent, trainer/procesbegeleider. Het optimaal functioneren van mensen in arbeidsorganisaties stond daarbij centraal.