Trainer bij het IEP

NLP-Trainer bij het IEP

Naast het werk binnen Tjoys ontwikkel en geef ik, met een voortdurend enthousiasme, al sinds 1995 diverse NLP- trainingen voor en binnen het Instituut voor Eclectische Psychologie (IEP).

Schermafbeelding 2013-01-23 om 16.48.37

Hieronder vind je een (tijds)chronologsich overzicht van de trainingen die ik (vaak in samenwerking met duo-trainers) geef bij het IEP.

NLP-practitionersopleiding     Anneke Durlinger en gasttrainers
Start 13, 14 en 15 september 2017
NLP heeft zich in de afgelopen 30 jaar bewezen als een methode die menselijke processen effectiever, prettiger en sneller kan laten verlopen.
Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, communicatie, training of management, NLP kan er een nieuwe impuls aan geven. NLP helpt mensen om hun innerlijke beleving zo te veranderen dat ze hun doelen bereiken. NLP vermenigvuldigt het goede door uitzonderlijke mensen te modelleren en hun vermogens over te dragen. Het IEP is de Nederlandse bron van NLP; wij zijn het instituut dat NLP in 1981 in ons land introduceerde. De NLP-opleiding van het IEP is een zorgvuldig opgebouwde, praktische training, die een breed scala aan nuttige ideeën, modellen en technieken biedt. Ook na vijfentwintig jaar wordt de opleiding nog ieder jaar verder ontwikkeld.
Deze opleiding telt 20 dagen training (130 uren life on-site training)
Het curriculum van de training voldoet aan de criteria van zowel de NVNLP als de IA-NLP
Meer informatie: http://www.iepdoc.nl/nlp-practitioners-opleiding/

Train de trainer (driedaagse workshop)
28, 29 en 30 september 2017 en ook op 1, 2 en 3 februari 2018
Training als het vermenigvuldigen en versterken van competenties
In onze benadering is de persoon van de trainer het instrument om de trainee verder te brengen. Daarom is de centrale vraag in deze training: “Hoe kun je je impact als persoon vergroten?” Wij gaan ervan uit dat er een innerlijke wisselwerking is tussen
a. Identiteit (Wie ben ik als trainer?)
b. Overtuigingen (Waar geloof ik in?)
c. Gedrag (Wat doe ik met deze groep?).
Als die elementen met elkaar in harmonie zijn, als ze elkaar ondersteunen en versterken, dan nemen je daadkracht, je mildheid, je creativiteit en je stressbestendigheid toe. Vanuit een nieuw perspectief op jezelf kun je je trainees ook meenemen naar nieuwe bestemmingen.
In deze workshop staat het werken met de subjectieve ervaring van zowel de trainer als van de trainee centraal. Het doel van de trainers is immers dat hun trainees een toename in persoonlijke keuzemogelijkheden krijgen, die vervolgens meer gedragsvariatie, positievere emoties, een beter zelfbeeld en constructievere overtuigingen opleveren. Een vraag die daar mee samenhangt is: Welke visie op training leidt tot het gewenste resultaat? Hoe definieer je jouw training? Bijvoorbeeld: “Training is mensen die denken dat ze iets niet kunnen, veranderen in mensen die geloven dat ze het wel kunnen”. Of: “Training is mensen leren de dingen, die ze kunnen, beter te gebruiken”.
Doelmatig en creatief trainen
Een bijzondere workshop die reeds door honderden trainers uit tal van instellingen en bedrijven met succes werd gevolgd. U leert een heel scala van nieuwe NLP-vaardigheden die u direct gebruikt bij de voorbereiding en de uitvoering van een van uw eerstvolgende trainingen. Deze workshop is zeker geschikt voor ervaren trainers, maar ook voor mensen die net beginnen met trainen.
Meer informatie 

Krachtgevende overtuigingen in groepen en teams  (driedaagse workshop)
6, 7 en 8 november 2017
Nieuwe instrumenten voor teamleiders en trainers
Hoe je als teamleider of trainer met je eigen overtuigingen en met die van de groepsleden omgaat, is sterk bepalend voor het succes van een groep. Dit vraagt een alerte gevoeligheid voor de overtuigingen die spelen. En het vraagt om het vermogen een beperkende overtuiging tot een ondersteunende overtuiging te transformeren!
“A belief is not merely an idea the mind possesses; it is an idea that possesses the mind.”  Robert Oxton Bolt
Een overtuiging heeft vaak zonder dat je je daar bewust van bent, de werking van een zelfvervullende voorspelling. Daar is niets mis mee, als het voor jou en de mensen met wie je werkt gunstige voorspellingen zijn. Echter, als de effecten ongunstig zijn voor de relatie, het behalen van een doel of het in je kracht staan, dan is het de hoogste tijd om aan die overtuiging te werken.
Meer informatie  

Introductietraining NLP  Anneke Durlinger en Gerrit Ophuis (driedaagse workshop)
16, 17 en 18 november 2017
NLP in het kort
Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een model voor communicatie en innerlijke verandering. NLP helpt mensen om de wisselwerking tussen hun gedachten, emoties, overtuigingen en gedragingen zo te veranderen dat ze tot bloei komen. Leren werken met NLP is leren begeleiden: anderen op een heldere, betrokken manier ondersteunen en stimuleren op hun levenspad. De kracht van NLP komt voort uit integratie: rationeel plus emotioneel, overtuiging plus vaardigheid, structuur plus intuïtie. Sleutelwoorden zijn: persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit, innerlijke beleving, contactuele vermogens, overtuigingskracht en zelfsturing.
Meer informatie 

Effectief begeleiden op zes niveaus
Op aanvraag, ook vanuit Tjoys als in-company training beschikbaar
Een veelzijdig perspectief op coaching en begeleiding
Het ondersteunen, coachen en instrueren van mensen staat centraal in uw werk. Hoe kunt u dat zo doen dat de resultaten die u voor ogen heeft ook verwezenlijkt worden? Deze workshop is de voedingsbodem voor begeleiding in de richting van betere prestaties. Effectief aansturen van mensen daar waar aansturing gewenst of noodzakelijk is op de meeste adequate manier door bijvoorbeeld:

 • Inspireren
 • Vertrouwen geven
 • Motiveren
 • Leren
 • Coachen
 • Instrueren
 • Bijsturen

Coachen vanuit een veelzijdig perspectief
In NLP worden verschillende soorten coaching onderscheiden, aan de hand van het logische nievau waarop de coaching plaatsvindt. Dat schept duidelijkheid in de wirwar van coachingsvormen. De niveaus van begeleiding die in deze workshop met behulp van praktische oefeningen, worden verkend, zijn:

 • Gidsen en zorgdragen
 • Coachen
 • Les geven
 • Mentor zijn
 • Sponsor zijn

Meer informatie: tjoys@xs4all.nl

Meesterschap in communicatie met metaprogramma’s  Anneke Durlinger en Guus Hustinx (driedaagse workshop)
15, 16 en 17 maart 2018
Hoe vind ik de vorm die werkt?
Ieder beroep heeft zijn gereedschap. Als leidinggevende, adviseur of coach is je eigen communicatie je belangrijkste gereedschap. Vaak ben je gericht op wát mensen zeggen, op de inhoud. De betekenis en kwaliteit van wat je communiceert, wordt echter in hoge mate bepaald door hoe je je uitdrukt, verbaal en non-verbaal. Er zijn patronen te herkennen (metaprogramma’s) in hoe mensen denken. Patronen in hóe iemand denkt, waarneemt en doet. Als je heel gericht afstemt op die metaprogramma’s, krijg je beter contact. Met dat inzicht kun je richting geven aan effectievere communicatie; communiceren, motiveren en overtuigen op een dieper niveau Wie wil dat niet?
Meer informatie  

NLP Masterpractitionersopleiding
start februari 2018
Kernpatronen, metaprogramma’s en modelleren
De masterpractitionersopleiding van het IEP: na de practitionersopleiding de volgende fase in je professionele ontwikkeling. Je brengt je coachings- of advieswerk naar een dieper niveau en je ervaart vaak ook zelf diepe persoonlijke veranderingen. In dit tweede jaar NLP verdiep je het veranderen van overtuigingen en denkstijlen, het werken met de kracht van de taal en de kunst van het modelleren.
Deze opleiding telt 20 dagen training (130 uren live on-site training)
Het curriculum van de training voldoet aan de criteria van zowel de NVNLP als de IA-NLP
Meer informatie http://www.iepdoc.nl/nlp-masterpractitioners-opleiding/